Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Δελτίο-Τύπου: Συμμετοχή των Special Olympics Hellas στις 4ήμερες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με την ονομασία «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο»

 

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα Special Olympics Hellas θα συμμετάσχουν στις 4ήμερες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με την ονομασία «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», που οργανώνονται από αύριο Πέμπτη, μέχρι και την Κυριακή  26 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Για τους αθλητές μας, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την παράσταση της ομάδας χορού David Dorfman Dance (DDD), την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 20.30, στο χώρο του Μεσογειακού Κήπου του ΚΠΙΣΝ. Αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των προπονητικών προγραμμάτων των Special Olympics Hellas θα συμμετάσχουν σε μια παράσταση με αθλητές κλασικού αθλητισμού, ανιχνεύοντας κοινωνικούς και προσωπικούς ρόλους μέσω της τέχνης του χορού.

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας και ώρα 20:55, 200 αθλητές των Special Olympics Hellas, συνοδευόμενοι από τους εθελοντές και προπονητές τους, τρέχουν στον βραδινό αγώνα δρόμου SNF RUN: «Τρέχοντας προς το Μέλλον», σε διαδρομή 1 χλμ. που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ειδικά αφιερωμένη στα Special Olympics Hellas. Η διαδρομή του 1 χλμ., έχει ως εκκίνηση την εκκλησία του Αγ. Σώστη (Νέα Σμύρνη) και τερματισμό το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αθλητές μας της Ιστιοπλοΐας από το προπονητικό πρόγραμμα Special Olympics της Αττικής, θα συμμετάσχουν σε Unified (πρόγραμμα που φέρνει κοντά ως συμπαίκτες άτομα με και χωρίς διανοητική αναπηρία) επίδειξη Ιστιοπλοΐας μέσα στο κανάλι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, είναι αφιερωμένο στην εκδήλωση «Οικογένεια σε δράση» που θα γίνει στον Δυτικό Δρόμο του Πάρκου από τις 9.30-12.30. Αθλητές των Special Olympics Hellas, με τις οικογένειές τους θα συμμετάσχουν στο Family Adventures, το οποίο αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή αγώνα περιπέτειας για όλη την οικογένεια, με σκοπό να προαγάγει τη σωματική ευεξία, την ψυχική υγεία, την συνεργασία και την ομαδικότητα.

‪#‎SNFCCMetamorphosis ‪  #‎SOHellas

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.snfcc.org/?lang=el

http://www.specialolympicshellas.gr/

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.