Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης των Special Olympics Europe Eurasia

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου διεξήχθη η 1η  Διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης των Special Olympics Europe Eurasia με θέμα «Ένταξη και Αθλητισμός». Συμμετείχαν 140 Νεαροί Ηγέτες με και χωρίς νοητική αναπηρία από 14 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και 37 Έλληνες.

Οι Νεαροί Ηγέτες εξέφρασαν τις απόψεις τους ως προς το τι σημαίνει για αυτούς κοινωνική ένταξη και κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, η εποχή του COVID-19, και ποιες ενταξιακές δράσεις μπορούν να οργανωθούν.Οι Νεαροί Ηγέτες με και χωρίς νοητική αναπηρία διασκέδασαν, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν απόψεις. Διαπίστωσαν ότι ακόμα και μέσα από μία διαδικτυακή συζήτηση μπορούν να διατηρήσουν επαφή αλλά και να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προς την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης.

Αυτή η συζήτηση ήταν η πρώτη από μία σειρά διαδικτυακών συζητήσεων που θα διεξάγονται μηνιαίως με διαφορετικό θέμα, με ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες και με ακόμα περισσότερες ιδέες.

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.