Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων Motor Activities Training Program (MATP) Special Olympics Hellas στα Εκπαιδευτήρια "ΔΟΥΚΑΣ"

 

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016 - Mε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η Επίδειξη του Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων των Special Olympics Ηellas (ΜΑΤP – Motor Activities Training Program) η οποία φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς, με τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ και του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «ΧΑΡΑ». Εκπαιδευόμενοι από δέκα Ειδικά Σχολεία και Κέντρα ΑμεΑ (Αργώ, Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου, Ειδικό Λύκειο Ιλίου, ΕΛΕΠΑΠ, Καλός Σαμαρείτης, Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Ορίζοντες, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κρίκος Βριλησσίων, Κέντρο Ειδικών Ατόμων « Χαρά», ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής) από όλη την Αττική, μαζί με μαθητές – εθελοντές των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με κεντρικό θέμα την συνύπαρξη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαρά και ενθουσιασμού οι συμμετέχοντες παρουσίασαν πλήθος δεξιοτήτων και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκομένους. Τους αθλητές των Special Olympics Hellas, ενθάρρυναν , καθ’ όλη τη διάρκειά της, μαζί με τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. κ. Διονύσιο Κοδέλλα, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της Επίτιμης Επιτροπής των Special Olympics Hellas κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ κα. Ελένη Πατέρα – Δούκα,η Διευθύντρια του Κέντρου «ΧΑΡΑ» κα. Κωνσταντίνα Διαμαντή και τα Μέλη του Δ.Σ των Special Olympics Hellas κ. Μαγιόρκα Τριανταφύλλου και κ. Παναγιώτης Καραχάλιος. Ευχαριστούμε την εταιρεία Coca-Cola 3Ε για την προσφορά προϊόντων σε όλους τους συμμετέχοντες. Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο ΚΦΑ - Υπεύθυνος του προγράμματος ΜΑΤΡ των Special Olympics Ελλάς κ. Μιχάλης Νικόπουλος υποστήριξαν με την εθελοντική τους προσφορά εκπαιδευτικοί, φοιτητές Τμημάτων Ειδικής Αγωγής και μαθητές Γυμνασίων. Tο Πρόγραµµα Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (Μotor Activities Training Program - MATP) είναι ένα πρόγραµµα των Special Olympics που απευθύνεται σε άτοµα που συνδυάζουν νοητική µε κινητική αναπηρία και αδυνατούν να συµµετάσχουν στα επίσηµα αγωνίσµατα των Special Olympics.

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.