Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππασίας των Special Olympics

Μέσα σε μια ζεστή και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππασίας των Special Olympics, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας (ΟΚΙΜ) – στο Κλειστό Ιπποδρόμιο στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σε συνέχεια των προηγούμενων εξαιρετικών επιτυχιών και πιστοί στη συνεργασία μας με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, ιππείς και αμαζόνες από τα Προπονητικά Προγράμματα Ιππασίας των Special Olympics από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Σέρρες, Ιωάννινα, Αργολίδα, Καλαμάτα) ίππευσαν τα άλογά τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενθουσιάζοντας όλους τους θεατές.

Αυτή τους την προσπάθεια χειροκρότησαν και βράβευσαν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας κ. Ισίδωρο Κούβελο, τον Ταμία της Ομοσπονδίας κ.  Στάθη Παναγάκη και την Διευθύντρια της Ομοσπονδίας κα. Λίλιαν Ντιντή.

Όπως πάντα, στο πλευρό τους οι κριτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας κυρίες Μαίρη Τζάκα, Βέτα Δεμιροπούλου, Ειρήνη Εγγλεζάκη και Έφη Κουμπέτσου, οι γονείς των αθλητών, οι ακούραστοι εθελοντές μας,  η συντονίστρια του αθλήματος Ιππασίας των Special Olympics Hellas και Sport Manager των Πανελληνίων Αγώνων Ειρήνη Κάπαρη (Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας) και οι προπονήτριες των προπονητικών προγραμμάτων Ιππασίας των Special Olympics Hellas,  Μαρία Λίγκα (Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών), Αλεξία Στεργίου (Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων), Στεφανία Σπυροπούλου (Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας), Μαρία Λιάπη (Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας), Καλλιρρόη Καμιζή (ΚΕ.Θ.Ι.Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ).

Κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Αγώνων όλοι οι αθλητές της Ιππασίας καθώς και αθλητές από άλλα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Healthy Athletes/ Υγιείς Αθλητές, το οποίο τους προσφέρει μια σειρά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών. Εθελοντές ιατροί και επαγγελματίες του τομέα της υγείας βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας ώστε να εξετάσουν και να συμβουλεύσουν αθλητές, γονείς και προπονητές. Συντονιστές αυτής της προσπάθειας, η Ζαχαρούλα Μανωλίδου και η Σοφία Ευσταθίου μαζί με τους Clinical Directors των Opening - Eyes Bettina Neureither και Βελισσαράκο Φώτη, των Special Smiles - Μαρκομανωλάκη Ανδρέα, του Fit Feet - Μπαδέκα Θανάση, του Fun Fitness - Μπατιστάτο Ανδρέα και του Health Promotion - Κυριακίδη Γρηγόρη.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδίας Ιππασίας για την αμέριστη στήριξή της στη διεξαγωγή των Πανελληνίων Αγώνων Ιππασίας Special Olympics 2017, την Εταιρεία «Ιπποδρομίες Α.Ε.» για την διάθεση του πλήρως επανδρωμένου ασθενοφόρου και τις αρμόδιες εταιρείες New Alert και Μητρογιάννης για την τεχνική λειτουργία του Κλειστού Ιπποδρομίου καθώς και την όλη προετοιμασία και φροντίδα των αγωνιστικών χώρων και το ιατρικό προσωπικό των αγώνων κα. Κοντάκου Μαρία και κ. Μαντζώρο Μάριο και τη Νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Τσάγκανου Σταυρούλα.

Για περισσότερες φωτογραφίες http://bit.ly/2yRO48W          

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.