Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics Καγιάκ 2017

 
Σε μια μαγευτική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου Χανίων - Κρήτης, τη Λίμνη Κουρνά, διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics Καγιάκ 2017, από 3 έως 5 Νοεμβρίου, στα πλαίσια των 18ων Διεθνών «Κορίσσιων» Διασυλλογικών Αγώνων Κανόε- Καγιάκ, αλλά και του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μεγάλων Αποστάσεων 5.000 μ. Κανόε-Καγιάκ Σπριντ.
 
Στους Αγώνες, οι οποίοι διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ, το Δήμο Αποκoρώνου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, συμμετείχαν 100 αθλητές Special Olympics μαζί με τους Unified Partners και τους προπονητές τους από τα προπονητικά προγράμματα Κανόε-Καγιάκ Ν. Αττικής, Ν. Ευβοίας και Ν. Χανίων.
 
Αν προσθέσουμε στην εικόνα αυτή τη μοναδική κρητική φιλοξενία, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο αλλά και την ενέργεια των συμμετεχόντων τότε με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι οι Αγώνες αυτοί αποτελούν σταθερή αξία για την οικογένεια των Special Olympics.
 
«Η οργάνωση αυτών των Aγώνων αποτελεί έναν άθλο για τους διοργανωτές, αν λάβουμε υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα. Το μεράκι των εθελοντών προπονητών που ακούραστα προετοιμάζουν τους αθλητές μας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου σε συνδυασμό με την αρωγή των χορηγών και υποστηρικτών μας έκαναν πραγματικότητα για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση των Αγώνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas.
 
Οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι οικογένειές τους, οι προπονητές, οι εθελοντές και οι φίλοι των Special Olympics εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους στον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ κ. Αντώνιο Νικολόπουλο, την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κα. Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη, τον Έφορο Κανόε-Καγιάκ του Ν.Ο.Χ κ. Νίκο Κουριδάκη, τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ν.Ο.Χ κ.Θανάση Ασημακόπουλο, τους εθελοντές προπονητές - Συντονιστές του αθλήματος Κανόε-Καγιάκ των Special Olympics Hellas: Αλεξάντερ Νικίτοβιτς, Μανώλη Αγγελάκη και Αλεξία Μπαρδακλή, καθώς επίσης στο Χορηγό μας για αυτήν τη διοργάνωση, την ΑΝΕΚ LINES που με εξαιρετική ευαισθησία και συμπαράσταση για μια ακόμη χρονιά, συμβάλλουν στην επίτευξη των ευγενών μας σκοπών και υποστηρίζουν τον συνεχή μας αγώνα για σεβασμό στη διαφορετικότητα. 
 
Tα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
#SOHellas #KayakGames17 #Crete #KournaLake #LetsChangeTheGame #Inclusion

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.