Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Συνεργασία από το ΙΣΝ και τα Special Olympics για το Πρόγραμμα «PlayUnified – Ζούμε Μαζί, Παίζουμε Μαζί» με Στόχο την Οικοδόμηση ενός Παγκόσμιου Κινήματος για την Κοινωνική Ενσωμάτωση

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2018 - Με αφορμή την 50η επέτειο τους, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τα Special Olympics ανακοινώνουν σήμερα μία συνεργασία-ορόσημο με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υποστήριξη του παγκόσμιου κινήματος κοινωνικής ένταξης, με στόχο να προωθήσει την ισχυρότερη συμμετοχή των νέων στα κοινά σε παγκόσμιο επίπεδο και να μεταμορφώσει το εκπαιδευτικό σύστημα μέσω του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της τριετούς δωρεάς, συνολικού ύψους $10.000.000 δολαρίων, το Stavros Niarchos Foundation και τα Special Olympics συνεργάζονται για να ενισχύσουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο που επιτυγχάνουν τα Special Olympics μέσω των προγραμμάτων τους στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και τη συμμετοχή των νέων και της σχολικής κοινότητας στον αθλητισμό. Η συνεργασία των 2 οργανισμών στοχεύει στην αύξηση της πρόσβασης και των ευκαιριών στα σχολικά προγράμματα αθλητισμού για μία κοινότητα που αποτελεί περίπου το 3-4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η ανακοίνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση, το οποίο πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Πρόεδρος των Special Olympics, Δρ. Timothy Shriver, θα δώσει την κύρια ομιλία στο συνέδριο αυριο στις 23 Ιουνίου. Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, ο Δρ. Shriver μαζί με τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβυ ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα, τον Senior Advisor του Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Πρέσβυ ε.τ. Βασίλειο Κασκαρέλη και τον Πρόεδρο των Special Olympics Europe Eurasia, David Evangelista, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο, για να τον ενημερώσουν αναφορικά με τη σημαντική αυτή δωρεά που έχει ως στόχο να στηρίξει τους νέους, με και χωρίς διανοητικές αναπηρίες, ως μέρος μίας κοινής δέσμευσης για τη δημιουργία μίας «Ενοποιημένης Γενιάς» (Unified Generation).

H συνεργασία του ΙΣΝ και των Special Olympics έχει σαν στόχο να προωθήσει την υλοποίηση προγραμμάτων όπως τα Unified Sports και Unified Schools των Special Olympics σε περισσότερες κοινότητες παγκοσμίως, καθώς και την εφαρμογή πολιτικών γύρω από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Οι χώρες στις οποίες θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Κένυα, το Μεξικό, το Μαρόκο, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Κινεζική Ταϊπέι και την Τανζανία.

Περισσότερες πληροφορίες για μπορείτε να δείτε εδώ https://goo.gl/7Z8bQc

#SNF #SpecialOlympics50 #PlayUnified #LetsChangeTheGame #SOHellas

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.