Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Τα Special Olympics ηγούνται ανά τον κόσμο της "επανάστασης για την ένταξη"

 
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics International, Dr. Timothy Shriver, έκανε ομιλία στη Ρώμη, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, αθλητών των Special Olympics από 9 Ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσώπων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και των Special Olympics Hellas. Το IΣΝ εκπροσωπήθηκε από τον Senior Advisor του Δ.Σ Πρέσβυ ε.τ. Βασίλειο Κασκαρέλη. Τα Special Olympics Hellas εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ, Πρέσβυ ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα.
 
Στον λόγο του, o Dr. T. Shriver μίλησε για το κίνημα της "επανάστασης για την ένταξη, μια επανάσταση από την καρδιά", όπως χαρακτηριστικά είπε, που ηγούνται παγκοσμίως τα Special Olympics με στόχο να σπάσουν τους φραγμούς των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που μας χωρίζουν.\
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος περιέγραψε το κίνημα ως μια "όμορφη πραγματικότητα [...] ένα σύμβολο που ανοίγει τα μάτια και την καρδιά στην αξία και την αξιοπρέπεια εκείνων που σε άλλη περίπτωση θα βιώναν προκαταλήψεις και αποκλεισμό."
Οι αθλητές συμμετείχαν σε Τουρνουά Ποδοσφαίρου Μικτών (Unified) Ομάδων.
 
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι Mέγας Δωρητής των Special Olympics Ηellas. Μάθετε περισσότερα: http://b.snf.org/2girgft
 
#SpecialOlympics #SOHellas #SNF #LetsChangeTheGames #ChooseToInclude #PlayUnified #Rome #Vatican

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.