Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

18οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες - Special Olympics Hellas

 

Το Σαββατοκύριακο, 4 & 5 Νοεμβρίου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ελληνικός Προσκοπισμός διοργάνωσε τους 18ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες οι οποίοι έλαβαν χώρα στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου».

Στους Αγώνες συμμετείχαν πάνω από 25 Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι με 200 άτομα ως πληρώματα αλλά και πολλά Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη. Η ιστορία συστηματικής ενασχόλησης των Προσκόπων με τη θάλασσα ξεκινά το 1913, έτος ίδρυσης της «ειδικότητας των Ναυτοπροσκόπων» με σκοπό την αγωγή παιδιών και νέων μέσα από την εξοικείωση με τη θάλασσα και την Ελληνική Ναυτική Παράδοση.

Σκοπός της πολυετούς και στρατηγικής συνεργασίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με τα Special Olympics Hellas είναι η ενημέρωση των νέων για τον εθελοντισμό, αλλά και για τα δικαιώματα των ατόμων με διανοητική αναπηρία στον αθλητισμό. Το Προπονητικό Πρόγραμμα Ιστιοπλοΐας Special Olympics Ν. Αττικής συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στους Πανελλήνιους Αγώνες Ναυτοπροσκόπων στέλνοντας με τη συμμετοχή τους το ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει.

#SOHellas #ScoutsofGreece #PlayUnified #ChoosetoInclude #LetsChangeTheGame #Volunteers

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.