Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2015

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της FIBA EUROPE και των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας έχει καθιερωθεί ετησίως ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης SpecialOlympics.

Μία εβδομάδα κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης, ενός από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Special Olympics. Κάθε αναγνωρισμένο Πρόγραμμα από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργήσει ευκαιρίες συνύπαρξης αθλητών Special Olympics με μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος.

Η 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2015, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί από 27 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου 2015, σε όλη την Ευρώπη, με μία σειρά δράσεων. Στις δράσεις αυτές θα συμμετέχουν δέκα οχτώ χιλιάδες (18.000) εγγεγραμμένοι αθλητές των Special Olympics από 35 χώρες της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη FIBA EUROPE και την υποστήριξη τριανταπέντε (35) Εθνικών Ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης με κοινό σκοπό:Την προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσω των UnifiedSports και Φιλικών Αγώνων

·         Την επέκταση αγώνων  Καλαθοσφαίρισης 3x3 

·         Τη μέγιστη συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία όλων των επιπέδων

·         Tην ένταξη νέων αθλητών στα Special Olympics

·         Την όσο μεγαλύτερη προβολή των δράσεων από τα ΜΜΕ

·         Τη συμμετοχή επαγγελματιών και προσωπικοτήτων  από το χώρο της Καλαθοσφαίρισης

Η έναρξη των εκδηλώσεων, άρχισε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο – Παλαί ντε Σπορ, όπου αθλητές των Special Olympics συναντήθηκαν σε "unified" αγώνες με τους αθλητές της ΚΑΕ Άρης, της ιστορικής αυτής ομάδας με τη μακρά και επιτυχημένη πορεία της σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Οι αγώνες διεξήχθησαν παρουσία μεγάλου πλήθους παικτών, των οικογενειών τους, των προπονητών και των εθελοντών σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού. Δόθηκε η ευκαιρία στους αθλητές μας να παίξουν πλάι με τα μεγάλα ονόματα των παικτών της ΚΑΕ Αρης, και να πανηγυρίσουν μαζί τους ως "one team" τις επιτυχίες τους και τις προσπάθειές τους. Πιστεύουμε ότι για πολύ καιρό θα θυμούνται με αισθήματα χαράς τη σημερινή αυτή εμπειρία τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβυς ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας,είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος "Λάσκαρη", κ. Εμμανουήλ Λάσκαρη, εντεταλμένο σύμβουλο της ΚΑΕ Αρης, με τον οποίο, σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, αντάλλαξαν απόψεις για τη στενότερη συνεργασία των Special Olympics Hellas με το "Ιδρυμα Λάσκαρη".

Μετά το πέρας των αγώνων ο Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια κυρία Άρτεμις Βασιλικοπούλου και τον Διευθυντή Αθλημάτων κύριο Βασίλη Κασιμάτη, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και την Αντιδήμαρχο κ. Ελλη Χρυσίδου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό των αθλητών των Special Olympics, στηρίζοντας θερμά κάθε ενέργεια προώθησης της Αποστολής και πραγματοποίησης των υψηλών ιδανικών τους.

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.