Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

33ος Μαραθώνιος Αθηνών. Ο Αυθεντικός Διαδρομή 1.200μ. αφιερωμένη στους Αθλητές των Special Olympics Hellas

 

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015 - Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, 400 αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Hellas συμμετείχαν για 8η συνεχή χρονιά στην διαδρομή των 1.200 μέτρων, η οποία είναι αφιερωμένη στους ίδιους και φέρει το όνομα Special Olympics Hellas. Πιστοί και φέτος στο ραντεβού τους, μαζί με τους 400 αθλητές και τους μαθητές Ειδικών Σχολείων και Φορέων Ειδικής Αγωγής έτρεξαν, οι προπονητές, οι εθελοντές των Special Olympics Hellas, εθελοντές - υπάλληλοι της εταιρείας Mattel, Μέλη του Συλλόγου Ολυμπιονικών, μαθητές – Unified Partners - του Κολλεγίου Αθηνών, εκπρόσωποι του Τύπου καθώς και αθλητές Συλλόγων της Αττικής. Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας και ο Επίτιμος Πρόεδρος κύριος Ανδρέας Ποταμιάνος, έτρεξαν μαζί με τους αθλητές την διαδρομή των 1.200μ., μεταφέροντας το μήνυμα για κοινωνική ένταξη. Ο Πρόεδρος, απένειμε αναμνηστικό κύπελλο στον πρώτο αθλητή και αθλήτρια των Special Olympics, Ανδρέα Παπαχρήστο και Βάσω Κατσούδη αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους την προσπάθεια όλων των αθλητών. Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και την Οργανωτική Επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, διότι με τη συμμετοχή μας σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού μας δόθηκε η δυνατότητα για ακόμη μια φορά να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Όλοι ΜΑΖΙ έλαβαν μέρος σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά, ιστορικά και τουριστικά γεγονότα στη χώρα μας, με τους συμμετέχοντες στην διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων να ξεπερνούν τους 43.000. Οι θεατές που βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο, γεμάτοι ενθουσιασμό χειροκρότησαν τους συμμετέχοντες όλων των διαδρομών ενώ ενθάρρυναν ιδιαίτερα τους αθλητές των Special Olympics Hellas, φέρνoντάς τους ακόμα πιο κοντά στο στόχο τους για σεβασμό στη διαφορετικότητα, παροχή ίσων ευκαιριών και κοινωνική ένταξη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.