Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Πιστοποιημένα Σχολεία

Πιστοποίηση Σχολείων

 

Τα Special Olympics αναγνωρίζουν την προσφορά των εκπαιδευτικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified. και τα πιστοποιούν ως Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) και ως Σχολεία-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Champion Schools).

Πυρήνας των Σχολείων Ενταξιακού Αθλητισμού και των Σχολείων-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού είναι τα Αθλήματα σε Μεικτές Ομάδες.

Ως Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) πιστοποιούνται οι εκπαιδευτικές μονάδες – από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα πανεπιστήμια – που πραγματοποιούν τουλάχιστον 2 αθλητικές δράσεις σε Μεικτές Ομάδες που αποτελούνται από άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία (Unified Sports) μέσα στο ακαδημαϊκό έτος.

Τα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να εξελιχθούν σε Σχολεία-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Champion Schools) αρκεί να πραγματοποιούν τις ακόλουθες δράσεις εντός του ακαδημαϊκού έτους:

  1. Αθλητικές δράσεις σε Μεικτή Ομάδα
  2. Ενταξιακές δράσεις με πρωτοβουλία των Νεαρών Ηγετών Χωρίς Αποκλεισμούς, και
  3. Συμμετοχή Όλου του Σχολείου σε ενταξιακές δράσεις. 

Στόχος είναι σε κάθε μεικτό αθλητικό γεγονός να υπάρχει ένας συνδυασμός των δύο εκ των τριών δράσεων.

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.