Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Η Καστοριά «αγκαλιάζει» τα Special Olympics Hellas

Οι τρόποι ανάπτυξης ενός τοπικού προγράμματος Special Olympics με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων και τη συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο οργανισμός Special Olympics Hellas.

Η Καστοριά, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 21 πόλεις οι οποίες έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή ενός αθλητικού προγράμματος, o οργανισμός Special Olympics Hellas σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς, θα εφαρμόσουν ένα τοπικό πρόγραμμα με σκοπό   την ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία   σε αθλητικά προγράμματα, τοπικούς περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς αγώνες Special Olympics χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

«Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στόχος του προγράμματος είναι να βγάλουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά με νοητική υστέρηση, με συνοδές διαταραχές και με αυτισμό από το σπίτι τους και να τους προσφέρουμε μια νέα ζωή έξω από αυτό. Να μπορέσουν να απολαύσουν κι αυτά τις χαρές της ζωής, τις χαρές του αθλητισμού και να μπορέσουν να ενταχθούν κι αυτά στην κοινωνία. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας. Αυτή είναι η πεμπτουσία της φιλοσοφίας των Special Olympics», δήλωσε ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas πρέσβης ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας.

Τα αθλήματα τα οποία επιλέχθηκαν για την Καστοριά είναι το κανό καγιάκ και ο στίβος.

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.