Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Τα Special Olympics Hellas στη Σύρο στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος

 

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα 16/09/19 στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, το ολοκληρωμένο εθνικό αθλητικό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas για την επόμενη τριετία, που σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου ξεκινά την υλοποίησή του από τη Σύρο.

Μια ξεχωριστή συνάντηση όπου οι παρευρισκόμενοι καθηλώθηκαν από τους ομιλητές. Η αλήθεια είναι πως σπάνια μια εκδήλωση σε καθηλώνει και σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι να ολοκληρωθεί με το περισσότερο κόσμο να συνηθίζει να αποχωρεί. Μόνο που αυτή τη φορά ο κόσμος έμεινε, ένιωσε και κέρδισε γνώσεις, δείγματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης. Ιστιοπλοΐα & Κολύμβηση τα επιλεγμένα αθλήματα, στα οποία ο Ν.Ο Σύρου προσφέρει την τεχνογνωσία του και συνεισφέρει εθελοντικά.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή προς το κοινό, αθλητές, προπονητές, γονείς, κυρίως όμως είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, επαγγελματίες υγείας καθώς και επαγγελματίες ειδικής αγωγής που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης παρουσιάστηκε η φιλοσοφία και η αποστολή των Special Olympics, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Play Unified.Learn Unified.” και οι τρόποι ανάπτυξης ενός τοπικού προγράμματος Special Olympics.

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.