Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

ΤΟΠΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SPECIAL OLYMPICS HELLAS - ΚΩΣ

 

Με μεγάλη προσέλευση και σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω ,η ενημερωτική συνάντηση για την Ανάπτυξη του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Hellas – Κως στο άθλημα του ΒΟWLING.

Το Πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Προστασίας Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω και το ΚΔΑΠ Σβουρένειου, εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των Special Olympics Hellas σε 21 πόλεις της χώρας μας με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, όπου απεύθυναν και χαιρετισμό ,ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas πρέσβυς ε.τ κ. Διονύσιος Κοδέλλας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κώου Νισύρου κ Ναθαναήλ, η κα Διονυσία Τελλή- Τσιμισίρη Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Πρόνοιας Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω, η κα Ρόζαλιν Μπέντζαμιν εκ μέρους της Διεύθυνσης Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η κα Δήμητρα Γιάχου Προισταμένη του Τμήματος Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Κω καθώς και εκπρόσωπος του Δκτή 80 ΑΔΤΕ.

Με μήνυμα του, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου Μάθησης , Παιδείας και Εργασίας κ. Ιωάννης Κρητικός.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι μελλοντικοί αθλητές των Special Olympics Hellas-Τοπικό Πρόγραμμα Κω με τις οικογένειες τους, η Λέσχη LIONS- Τοπικό Παράρτημα Κω, η ΕΟΔ ΚΩ, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω, εκπρόσωπος του ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ ,αντιπροσωπείες των Αθλητικών Σωματείων ΑΣ.ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ, ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ, ΑΕ ΚΩ, ΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ, ΔΟΞΑ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑΣ, ΑΝΤΙΜΑΧΟΣ ΚΩ, ΝΙΚΑΓΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κω-Νισύρου και το σύνολο της Εκπαιδευτικής κοινότητας της Νήσου Κω.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανεπτύχθη η φιλοσοφία και παρουσιάστηκαν τα προγράμματα των Special Olympics Hellas από τον Πρόεδρο κ. Κοδέλλα, την Εθνική Διευθύντρια κα Άρτεμις Βασιλικοπουλου και από τον Διευθυντή Αθλημάτών και Υπευθυνο Αναπτυξιακού Προγράμματος κ Βασίλη Κασιμάτη. Η Συντονίστρια Αναπτυξιακού Προγράμματος κα Φένια Καρκαλέτση ανέλυσε το Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και παρουσίασε τους συνεργάτες του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Hellas-Κω, κ Κώστα Χατζηδαυίδ Καθηγητή ειδικής φυσικής αγωγής και Διευθυντή του ΚΔΑΠ Σβουρένειου ως συντονιστή του Τοπικού Προγράμματος καθώς και τον προπονητή Bowling  Δημήτρη Αναστασίου ο οποίος ευγενώς παραχωρεί την εγκατάσταση bowling “Ten Pin Bowling” για την προπόνηση των αθλητών. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας Ίδρυσης και Έναρξης  Τοπικού Προγράμματος ανάμεσα στα Special Olympics Hellas και του Δήμου Κω.

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.