Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Special Olympics Hellas

Δήμος Λευκάδας: Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Special Olympics Hellas

S-199 (1280x855)

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Ανάπτυξης Προγραμμάτων των Special Olympics Hellas στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Λευκάδα έχει επιλεγεί ως μία από τις 21 πόλεις-στόχους για την υλοποίηση του τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος με δωρεά του Ίδρυματος “Σταύρος Νιάρχος”. 

Για την αποστολή του παγκόσμιου κινήματος και τους τρόπους ανάπτυξης του Τοπικού Προγράμματος καθώς και του τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος μίλησαν εκ μέρους των Special Olympics ο Πρόεδρος, Πρέσβυς επί τιμή, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Εθνική Διευθύντρια, κα Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ο Διευθυντής Αθλημάτων και Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος, κ. Βασίλης Κασιμάτης και η Συντονίστρια του Αναπτυξιακού Προγράμματος, κα Φένια Καρκαλέτση.

Για τα πρώτα στάδια υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Λευκάδας μίλησε ο Διευθυντής του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας και Συντονιστής Ιονίων Νήσων καθώς και του Τοπικού Προγραμματος των Special Olympics, κ. Άγγελος Βονιτσάνος.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση του τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Λευκάδας, το οποίο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, και ο κ. Διονύσης Κοδέλλας. Ο Δήμος Λευκάδας επιδιώκει τη συνεργασία με αθλητικούς φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα για την ένταξη αθλητών Special Olympics σε όλο και περισσότερα αθλήματα.

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.