Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές (Young Athletes Program)

Το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με νοητική αναπηρία, ηλικίας από 2 έως 7 ετών, το οποίο προετοιμάζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους ώστε να ενταχθούν στον κόσμο των Special Olympics.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα σημεία τα οποία είναι κρίσιμα για τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μια σειράς κατάλληλων αναπτυξιακά δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων ειδικά για μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» στοχεύει στην ενδυνάμωση τόσο της φυσικής κατάστασης όσο και της αυτοεκτίμησης των παιδιών, βοηθώντας τα να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για τη μελλοντική συμμετοχή τους σε αθλήματα και για την κοινωνικοποίησή τους πριν από τη συμμετοχή τους σε αγώνες Special Olympics.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» είναι οι ακόλουθοι:

  • Να προσελκύσει παιδιά με νοητική αναπηρία μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες και παιχνίδια σχεδιασμένα να προάγουν τη φυσική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη

  • Να καλωσορίσει τα μέλη των οικογενειών των παιδιών με νοητική αναπηρία στο δίκτυο στήριξης των Special Olympics

  • Να ενημερώσει σχετικά με τις ικανότητες των παιδιών με νοητική αναπηρία μέσα από συμμετοχή σε ομάδες ένταξης με συνομήλικους, επιδείξεις και άλλες εκδηλώσεις

Οι «Νεαροί Αθλητές» είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα που μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορες μαθησιακές καταστάσεις. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε οι οικογένειες να παίζουν με τους μικρούς αθλητές τους στο σπίτι σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Είναι, επίσης, κατάλληλο για μικρές ομάδες μικρών παιδιών με και χωρίς νοητική αναπηρία σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία.

Το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» περιλαμβάνει διάφορα μέσα για να καθοδηγεί τα μέλη των οικογενειών, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες όταν διεξάγουν δραστηριότητες «Νεαρών Αθλητών» με τα παιδιά, τα αδέλφια, τα ξαδέρφια, τα εγγόνια, τους μαθητές ή τους ασθενείς τους.

• Οδηγός «Νεαροί Αθλητές» - περιγραφή των επίσημων δραστηριοτήτων των «Νεαρών Αθλητών»

• Εκπαιδευτικό DVD – Εκπαιδευτικό βίντεο με παιδιά να εκτελούν δραστηριότητες των «Νεαρών Αθλητών»  

 

 

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΑΒΒΑΤΟ
        

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.